Critica del concierto de Els Pets en el Espacio Movistar (Barcelona) el 1 de Febrero de 2008La mas completa agenda de conciertos y bares, asi como la biografia y discografia de los principales grupos que tocan en Barcelona.
    

Clicka aquí para ver todas las críticas de conciertos

Els Pets
Espacio Movistar
01/02/08

Text i Fotos: Àlex Carmona
Foto: Rockimprès

Després de passar-se tot l'hivern sense pujar als escenaris, el grup format per en Lluís Gavaldà a les guitarres i veu, en Felin Cáceres al baix, en Joan Reig a la bateria, en "Gnaposs" a la guitarra i en Joan Pau Chaves als teclats, es disposen a presentar, per fi, amb un any de retràs, el seu últim disc "Com anar al cel i tornar". I que millor escenari que l'Espacio Movistar, un lloc on s'hi poden arreplegar milers de fans i incondicionals i així aprofitar per convertir-se en el primer grup de parla catalana que actuen a la Carpa de l'empresa de telefonia.

Comença el concert amb una llum molt tímida i un Lluís Gavaldà assegut, guitarra amb mà i cantant "Faig saber", cançó dedica al suïcidi. Potser no és la millor cançó per a començar un concert de rock català, on la gran majoria dels assistents esperen amb ànsies poder saltar i ballar els ritmes més rockers de la banda. I la veritat es que no es fa esperar gaire, ja que just acabar la primera cançó, s'encenen els llums i comença a sonar "Tantes coses a fer", del disc "SOL". Els Pets ja tenen al seu públic ficat a les butxaques i més quan començant a sonar les següents cançons, tan mítiques com "S'ha acabat" o "Agost".

Per les pantalles podem observar com es van projectant imatges que van a ritme de les cançons, de mentre, sonen "A batzagades", "Hospital del mar" i "L’amant que no et toca". En Lluís Gavaldà sap com tractar al "seu" públic, sap dir les coses quan toquen i sap molt bé com fer riure entre cançó i cançó. Just abans de cantar (per últim cop) la cançó "Valset", dedicada al seu fill Lluc, va fer una, si més no, curiosa presentació: -Si teniu fills no els hi feu cançons, que després et surten com en Paquirrín-

El concert segueix alternant cançons del nou treball i vells èxits, com "Pantalons curts", on podem veure al cantant de Constantí disfressat amb unes ulleres de sol i ballant a ritme discotequer i, fins i tot, atrevint-se a fer un intent d'estriptis treient-se l'armilla i la corbata.

El públic segueix ballant i saltant a ritme de la música d'uns Pets que saben que just acabar aquest concert, els hi esperarà unes noves "vacances" per a preparar la nova Gira vinent, programada per l'Abril i on celebraran els 10 anys de l'aparició del disc "Bon dia".

El grup comença el primer bis amb la cançó que porta com a títol el nom del disc "Com anar al cel i tornar", seguida de dues cançons antigues com "Una estona de cel", del disc "Bon dia", i la ja mítica "Jo vull ser Rei", on seguint amb la tradició d'altres concerts, el públic més jove (i no tant jove) es treu la samarreta i l'alcen en l'aire, mentre salten a ritme de la cançó.

Just abans de finalitzar el concert, una altre cançó de ritme lent i també de l'últim disc, "Ningú". Cançó composada pel bateria Joan Reig. I com no podia ser d'una altre manera i arribant al moment més boig de la nit, comença a sonar "Bon dia" on el públic, ja entregadíssim i sabent que serà l'última cançó d'Els Pets durant un temps, no deixa de ballar, saltar i cantar.

En definitiva, dues hores de concert on el grup de Constantí demostra que ha madurat, però que saben com combinar les cançons noves amb les cançons de sempre, i sobre tot, sense avorrir al públic assistent. Esperem que arribi ràpid el mes d'Abril i així poder gaudir de nou d'un concert d'Els Pets. Aquest cop, però, amb només cançons del disc "Bon dia".

Clicka aquí para ver las fotos del concierto


Foto: Rockimprès





Atiza contiene la mas completa agenda de conciertos y bares, asi como la biografia y discografia de los principales grupos que tocan en Barcelona
Atiza 1999-2024 · Aviso Legal · Política de Privacidad · Condiciones de Uso