Avinguda Diagonal, 547
08029 Barcelona
Barcelona
TEL. 93 322 00 05
Metro Línea 3 - Parada Les Corts

+ conciertos en Bikini

+ conciertos en BarcelonaKING YELLOWMAN
+ THE SAGITTARIUS BAND20:15h. ENTRADA: 22 euros. Anticipadas: 18 euros.
Puntos de venta: Venda anticipada: Centres Fnac, Gong Discos Consell de Cent, Centres Carrefour, tf.- 902 15 00 25 i pàgina web www.bikinibcn.com
Bookmark and Share
Comentar

El seu èxit en els primers anys de la dècada del 80 va portar la popularitat del “toasting” a un nivell totalment diferent i va ajudar a establir al dancehall com l'onada del futur. Per a bé o per a mal va optimitzar la preferència d'aquest estil de música per líriques “slack”, que posseeixen com contingut primordial: la violència, sexisme… etc. El seu fort és la sexualitat gràfica, arribant a nivells explícits mai abans escoltats a Jamaica, li va portar com a conseqüència un gran nombre de detractors, però al seu torn en ser tan controvertit va ser una de les raons per les quals va tenir una primerenca popularitat.
A la fi dels 80 la seva lluita contra un càncer de mandíbula el va impulsar a transitar un territori de consciència social, però el seu estil inicial contínua vigent pavimentant el camí per a incomptables dancehalls toasters.
Fent-se anomenar Yellowman i vestint un vestit groc, animava les seves líriques amb acudits sobre el seu color de pell i amb extravagants històries sobre les seves conquestes sexuals.
Yellowman va editar prolíficament en els començaments de les dècada del 80, a tal punt que hi havia més de 40 singles seus en el mercat jamaicà.

Des del seu primer àlbum, “Them Mad Over Me”, enregistrat el 1981, fins a l'últim de 2005 “Round 1”, Yellowman és el dancehall toaster més important de la dècada del 80, amb més de 40 discos editats, que va poder obrir-se pas i treure profit d'una qualitat que es va convertir en el seu segell característic: ser albí a Jamaica, un país de majoria negra.
Va ser nominat al premi Grammy com a Millor Àlbum Reggae i va superar un segon diagnòstic de càncer de pell.
La seva música és versàtil i còmica en un estil dancehall. El seu directe es caracteritza per ser extremadament vigorosa demostrant una energia il·limitada.
Més informació a: www.kingyellowman.com
No hay ningún comentario

Para publicar comentarios debes Iniciar Sesión

¿NO ESTÁS REGISTRADO?  

Regístrate en Atiza y podrás publicar comentarios.


Si detectas algún problema, no dudes en avisarnos al contacto que aparece en el enlace Aviso Legal, que encontrarás al pie de la mayoría de páginas de esta web.

INICIAR SESIÓN

Para Iniciar Sesión, introduce tu e-mail de identificación en Atiza, tu contraseña y pulsa el botón "Entrar".