FILIPIN YESS


21:00h. ENTRADA: 10 euros. Anticipadas: 8 euros.
Bookmark and Share
Comentar

Sempre es diu que les coses bones es fan esperar i el mateix passa amb el cas de Filipin Yess, que ara decideix enlairar-se amb el llançament del que serà el seu primer llarg tres anys després de la seva primera trobada. Un àlbum cuinat i gravat per ells mateixos desde Filipilandia, lloc inhòspit on va nèixer el projecte i bressol de les seves primeres composicions.

“★★★★★” (El Jardí Amagat/Bankrobber, 2022) és el títol del seu primer treball, 12 cançons plenes d’històries i murmuris, elegància i enyorança, que ens donen la primera pista amb el seu esperat single, Ja no plou.

Entremig d’aquestes cinc estrelles hi trobem cançons que parlen del destí. Ens pregunten si tot està escrit per complir els nostres desitjos, ens transporten a festes informals on es beuen còctels d’estrelles, viatges a l’espai amb el coet 177, narren la història de l’hotel intercontinental i ens mostren llocs sense paraules, enigmes sense resoldre i velles creençes.
Fins i tot, topem amb personatges que formen part de l’univers del grup com l’Stivi, amic incondicional de la banda i i força motriu que els ha sapigut guiar a través d’aquest procés on han près forma totes aquestes melodies i ritmes.

Cançons pop valentes i brillants que es submergeixen dins la dècada dels ‘60 i ‘70, abraçant la psicodèlia de l’època i la singular energia musical i contracultural que va representar. Escoltant les seves cançons també podem apreciar referents actuals com les guitarres desenfrenades de Big Thief, els sorprenents beats de Holy Hive o la delicadesa d’Sparklehorse.

En directe, Filipin Yess són capaços d’estripar motlles portant les cançons a un nou nivell, i després fer-nos arribar de nou a la terra amb l’elegància que els caracteritza. Els seus membres, ja implicats en diferents grups de l’escena catalana, són Carles Guilera al baix i veu principal, Biel Solsona als teclats, Joan Vallbona a la guitarra elèctrica i Joan Torné a la bateria.
No hay ningún comentario

Para publicar comentarios debes Iniciar Sesión

¿NO ESTÁS REGISTRADO?  

Regístrate en Atiza y podrás publicar comentarios.


Si detectas algún problema, no dudes en avisarnos al contacto que aparece en el enlace Aviso Legal, que encontrarás al pie de la mayoría de páginas de esta web.

INICIAR SESIÓN

Para Iniciar Sesión, introduce tu e-mail de identificación en Atiza, tu contraseña y pulsa el botón "Entrar".