Clica aquí para ampliar la imagen


(Auditori)
Via Augusta, 205
Barcelona
Barcelona
FF.CC. - Parada Muntaner

+ conciertos en Institució Cultural del CIC

+ conciertos en BarcelonaFundació Institut d’Estudis Nord-americans presenta:
BIG MAMA MONTSE & SWEET MARTA - Del Blues al Rhythm & Blues (Jazz)19:30h. Entrada libre / reserva en www. ien.es/activitats-culturals/ o www.entrapolis.com.
Bookmark and Share
Comentar

Big Mama Montse, guitarra i veu
Sweet Marta, harmonica i veu

Big Mama Montse i Sweet Marta tocaran juntes per primera vegada a duet per oferir un concert amb un repertori que recorrerà des dels inicis del blues fins a l'època del Rhythm & Blues.


Amb el Blues Clàssic (1920-30), les dones van ser les principals protagonistes estel·lars d'aquesta música, actuant en teatres i companyies ambulants, divulgant el blues per tot el territori americà, des de les viles fins a les grans ciutats.


La devaluació del diner i la crisi econòmica dels anys 30's va incidir en el món de l'entreteniment i les artistes femenines del blues no tornarien a tenir rellevància en el context musical fins a l’eclosió del Rhythm & Blues a finals dels anys quaranta, quan importants artistes com Dinah Washington, Ruth Brown, LaVern Baker, etc., aconseguiren nombrosos Hits a les llistes dels Top 10 radiofònics, encimbellant la recent creada Atlantic Records i convertint-la en una companyia discogràfica referent de l'estil. I cal reconèixer que les cantants famoses que varen triomfar en els anys seixanta i setanta, en l’època del Soul, com Aretha Franklin, Etta James, Diana Ross, etc. deuen molt a aquelles cantants que hem esmentat, principals representants del Rhythm & Blues i continuadores de l’extraordinària saga de les Blues Women.

No hay ningún comentario

Para publicar comentarios debes Iniciar Sesión

¿NO ESTÁS REGISTRADO?  

Regístrate en Atiza y podrás publicar comentarios.


Si detectas algún problema, no dudes en avisarnos al contacto que aparece en el enlace Aviso Legal, que encontrarás al pie de la mayoría de páginas de esta web.

INICIAR SESIÓN

Para Iniciar Sesión, introduce tu e-mail de identificación en Atiza, tu contraseña y pulsa el botón "Entrar".