Clica aquí para ampliar la imagen


(Sala 2)
Plaça Reial, 17
08002 Barcelona
Barcelona
TEL. 93 319 17 89
Metro Línea 3 - Parada Liceu

+ conciertos en Jamboree

+ conciertos en BarcelonaOI DIPNOI (jazz)


23:00h. ENTRADA: 12 euros.
Puntos de venta: https://www.proticketing.com/jamboree/ca_ES/entradas/evento/14831/session/819246/select
Bookmark and Share
Comentar

Dipnoi són fòssils vius, un ordre de peixos prehistòrics que tenen vestigis de pulmons rudimentaris: durant els períodes de sequera, adaptats al medi ambient, es refugien en petites terres humides i poden respirar oxigen atmosfèric. Aquesta és una metàfora que evoca a la escena musical actual a Sicília: en nom de la supervivència.

La poètica desenvolupada pel trio Oi Dipnoi va néixer a partir de la trobada entre tradició i innovació: un enriquí a l'altre en un diàleg constant en què es donen valor als actius de la cultura musical de l'illa. Una herència de Valerio Cairone, un multi-instrumentista que va recollir les melodies de la regió. ElS protagonistes d’aquest patrimoni eren pastors, agricultors, carters, un univers ben explorat per escriptors famosos a Sicília a finals del segle XIX i principis del segle XX. Així, la creació d'un repertori original en què els temes són desenvolupats i sostinguts per l'acordió diatònic i la gaita siciliana, recolzats per la secció rítmica Nakaira amb percussió, arpa jueva, contrabaix i contrabaix de Mario Gulisano i Marco Carnemolla. Des de Sicília, Oi Dipnoi s’aboca profundament als pous de la tradició i crea un nou so ple de personalitat. Ens presenta en una versió vívida on l'acordió diatònic està recolzat per una forta secció rítmica de baix i percussió, gràcies a una encantadora i lleugera fusió amb elements de jazz i folk progressista.

El seu àlbum de debut "Bastrika" va ser llançat al novembre de 2015 a Hongria per NarRator Records. També hi ha dos convidats especials al registre: Dániel i Vilmos Gryllus de Kaláka, el grup popular més famós i establert a Hongria. Més tard, el 2015, el trio va participar al Festival I-ART, produint l'espectacle "Etnafjord" juntament amb el cantet suec Kraja.

En el seu segon àlbum "Pontos", publicat el gener de 2018, va comptar amb la invitació especial de l'arranjament de cordes de Laura Cortese i les targetes de ball dels EUA.

El trio, format el 2013, ja ha actuat amb èxit en diversos festivals de folk a través d'Itàlia, França, Hongria, Croàcia, Sèrbia, Anglaterra, Índia, Cile i Austràlia.

No hay ningún comentario

Para publicar comentarios debes Iniciar Sesión

¿NO ESTÁS REGISTRADO?  

Regístrate en Atiza y podrás publicar comentarios.


Si detectas algún problema, no dudes en avisarnos al contacto que aparece en el enlace Aviso Legal, que encontrarás al pie de la mayoría de páginas de esta web.

INICIAR SESIÓN

Para Iniciar Sesión, introduce tu e-mail de identificación en Atiza, tu contraseña y pulsa el botón "Entrar".